Jeugdactiviteiten 2016

Try-out Sports
Data: 2 maart, 9 maart, 16 maart, 23 maart (met uitloop naar 30 maart).
Try-Out Sports is een initiatief van de gemeente. Aan het begin van het schooljaar krijgen de kinderen hierover uitleg via school. Voor het bedrag van € 5,- kun je dan inschrijven voor proeflessen, je hoeft geen lid te zijn van onze club. Deze lessen zijn bedoeld om er achter te komen of de tennissport iets voor je is. Een tennisracket kun je bij TCT lenen. De lessen vinden plaats tussen 14.00 uur en 17.00uur (leeftijdsafhankelijk).

Invitatietoernooi
datum: 26 maart
Het openings toernooi vindt plaats op de landelijke open tennisdagen (26 maart).
Kinderen van TCT kunnen zich inschrijven en zij mogen óók een vriendje of vriendinnetje meenemen (die hoeft geen lid te zijn van TCT). Zij nemen samen deel aan het toernooi.
Voor de jonge kinderen die kennis maken met de tennissport is er een clinic gegeven door een trainer. Inschrijven voor het toernooi kan via de site. Voor de clinic hoeven kinderen zich niet in te schrijven en aan de clinic zijn geen kosten aan verbonden.
Kosten € 6,00 per koppel

World Tour en Groene competitie
Data World toer: 6 maart, 20 maart, 3 april, 24 april, 22 mei, 12 juni, 26 juni, 11 september, 25 september, 9 oktober, 6 november. De World tour is een competitie voor kinderen, je speelt met een team van TCT tegen andere teams in de buurt. Hier kunnen alleen kinderen aan mee doen die zijn opgegeven voor de competitie. Dat loopt altijd via een trainer en de Tenniskids functionaris. Je hebt verschillende kleuren competitie. Je ‘kleur’ hangt af van je leeftijd en eventueel je speelniveau. Je begint in rood, daarna oranje, daarna groen. De World Tour is één keer per maand. Je speelt bij je eigen club of bij een andere club.
De rode en oranje competitie worden op zondag gespeeld (meestal tussen 9 en 13 uur )
De groene competitie is op woensdagmiddag (14-18 uur).
Voor meer informatie: www.tenniskids.nl / worldtour

World Tour Event
Datum: 16 oktober                                                                                                                              Catogorie: rood, oranje
Wij organiseren dit jaar een World Tour Event. Alle kinderen die tennissen bij een club mogen meedoen. Je moet je vooraf inschrijven (via je eigen club). Alle kinderen spelen enkel, dubbel en gemengde wedstrijden, rood speelt alleen enkelspel wedstrijden. Andere clubs organiseren ook World Tour Events waarvoor je je kunt inschrijven. Een Event duur een dagdeel. Deze Events kun je vinden op www.tenniskids.nl
Kosten tussen de € 5,00 en € 8,00 per persoon.

Jong Belegen toernooi (voorheen junior senior!)
Datum: 15 mei
Dit is een toernooi waarbij een kind samen met een volwassene (18+) tennist. Je speelt in een poule met andere kinderen en volwassenen van ongeveer dezelfde speelsterkte.
Het kind of de volwassene moet lid zijn van TCT. Dit toernooi duurt een dagdeel.
Inschrijven kan via de site.
Kosten € 6,00 per koppel.

Overnachtingstoernooi 8+
Datum: 17 en 18 juni
Het woord zegt het al…een tennistoernooi gecombineerd met een overnachting. Maar denk ook aan gezellig samenzijn met kampvuur, avondeten en een spel. De kinderen slapen in het clubhuis in een meidenzaal en een jongenszaal.
De volgende ochtend zijn er nog tennisspelletjes en een afsluiting. Opgeven kan via de site.
Kosten € 17,50 per persoon.

Clubkampioenschappen
Data: 4 t/m 10 juli
Dit toernooi vindt gedurende één week plaats. Bij de clubkampioenschappen worden kinderen ingedeeld in de kleur waarin ze veelal spelen (rood, oranje, groen of geel)
De kinderen kunnen zich inschrijven in de enkel, dubbel, of gemengd dubbel categorie. (Mocht je je voor 2 ondelen willen inschrijven dan kun je geen verhinderingen opgeven). De finales vinden zo veel mogelijk op zondag plaats zodat we gezamenlijk kunnen afsluiten.
Inschrijven voor dit toernooi moet via de site.
Er zijn geen kosten verbonden aan dit toernooi omdat we graag willen dat iedereen meedoet en strijdt om de erentitel; clubkampioen.

Lichtjes toernooi
Datum: 18 november
Dit toernooi is de afsluiting van het tennisseizoen. Het biedt de kans om een keer in het donker te tennissen. Er wordt tussen de wedstrijden door gezamenlijk gegeten.
Afsluitend hebben we een disco, waarbij muziek wordt gedraaid door één van de kinderen. We maken het gezellig in het clubhuis, waarbij de voetjes van de vloer mogen!
Kosten €5,00 per persoon.